Alles komt samen in Gouwhaven

In voorbereiding

Gouwhaven brengt alles samen

Het charmante en gezellige Gouwhaven ligt op een locatie die uniek is. Hier woon je omringd door de Gouwzee, het groene Hemmeland én de sfeervolle Monnickendamse stadskern. Ruim 600 nieuwe woningen gaan deze wijk in de haven kleur geven: van studio’s, appartementen en herenhuizen tot penthouses. Elk voorzien van hun eigen karakteristieken maar toch één geheel. Zo wordt Gouwhaven dé wijk van de toekomst, voor jong en oud.

1

Monnickendams op z'n best

3
2

Ten westen de oude kern van Monnickendam met haar knusse straatjes, grachten en bruggetjes. En ten oosten het groene recreatiegebied Hemmeland. Precies tussen deze twee werelden in, ligt Gouwhaven. Hier woon je heerlijk aan het water met een schitterend uitzicht over de Gouwzee, terwijl je binnen enkele minuten naar de reuring van het oude centrum wandelt. De ideale ligging van de wijk maakt dat het hier elke dag goed toeven is.

image alt

Monnickendam in een modern jasje

Onder andere Scheepswerf Hakvoort en de karakteristieke Monnickendamse bouwstijl vormen Gouwhavens grootste inspiratiebron. Maar dan met een moderne twist. Door deze bijzondere, eigentijdse architectuur krijgt Gouwhaven een charmante en krachtige uitstraling. Een imposant geheel. Je vindt er eengezinswoningen die doen denken aan de oude koopmanshuizen, maar ook appartementengebouwen met een industriële karakter die refereert aan de oude loodsen van Hakvoort.. Een rijk en gevarieerd straatbeeld dus, met appartementen van circa 38 tot 200 m2 groot én eengezinshuizen die variëren tussen circa 105 en 200 m2. De buurt wordt in vijf fases ontwikkeld en biedt naast woonruimte ook plek aan nieuwe horeca en bedrijven, alsook een kinderdagverblijf en een supermarkt.

Beeld met quote